- Дрогобицький механіко-технологічний фаховий коледж - https://dmtc.org.ua -

Технології та бізнес

Від 30 вересня до 2 жовтня у Львові відбувалася одна з наймаштабніших тех-конференцій Східної Європи – Lviv IT Arena. На стадіоні Арена Львів зібралися близько 1800 розробників,  підприємців, бізнес-аналітиків, дизайнерів та стартаперів із 12 країн та різних регіонів України щоб обговорити нові тенденції у сфері IT.

Учасниками конференції були студенти нашого коледжу спеціальності “Інженерія програмного забезпечення” групи ПК-41: Дмитришин Андрій, Бобурчак Остап, Кравчук Іван, Лецик Станіслав, Галелюка Роман.

Для того, щоб учасники знайшли найближчі для себе теми, хід конференції було поділено на чотири потоки: Technology Hands On, Technology Innovation, Product, Business. Кожного дня можна було відвідати декілька із 20-ти запропонованих лекцій. Додатково учасники мали можливість пепреглянути воркшопи, яких було 6 протягом роботи всієї конференції.

Конференція розпочалася з виступу легендарної Естер Дайсон. Видання The New York Times назвало її найвпливовішою жінкою у сфері IT, що цілком заслужено, – вона відома своїми інвестиціями у безліч провідних компаній та стартапів. Естер Дайсон підкорила всіх своєю щирістю та простотою, що не часто притаманні мультимільйонерам. Також цей день учасники Lviv  IT Arena назвали днем інсайду, оскільки два спікери з Microsoft Семі Енерджін та Twitter Арсен Костенко розповіли чимало цікавого, що стосувалося внутрішньої роботи цих компаній. В майбутньому таку інформацію наші студенти зможуть використати у своїй професійній та підприємницькій діяльності.

На конференції також були представлені 69 українських стартапів різного спрямування, які змагалися між собою. При цьому були присутні Ангели бізнесу – так називають людей, які вкладають свої гроші в стартап. Взамін вони отримують відсоток від власних інвестицій або частку компанії.

Висновок, до якого прийшли наші студенти однозначний: постійно треба вдосконалювати свої професійні знання та навики, бо тепер нашій країні особливо потрібні ІТ-індустрії. Такі конференції об’єднують всіх тих, хто має пряме відношення до долі українського ІТ сектору, що, без сумніву, веде до зростання економіки.

Винницька О. Й.

Викладач «Економіки та підприємництва»